Masszázsok

Az alábbi oldalon következő masszázs fajták találhatóak meg:

Arc kezelés

Arckezelés

 

Arcmasszázs

Arc- és hát- frissítő, erősítő radírozás természetes arcradírral.arc reflexológiája

A bőr megfiatalításhoz igen jót tesz, utána pedig egy speciális illóolajos immunerősítő hatású masszázst kap az arc és a dekoltázs.

Az arckezelés során illóolajakkal átmasszírozom az arcot, a liftinget is segítve, az arc így erősebb tartást kap. De a nyakat, vállat, dekoltázst is jól átmasszírozom.

Külön az immunerősítő pontokra koncentrálva segítem a szervezet öngyógyítását, a betegségek megelőzését.

Hátmasszírozásban kérésre a megszokott gyógynövényolajon túl, plusz pezsdítő krémet is alkalmazok, mely a celulitisz megszüntetésében is jó hatással van. Ez szintén természetes alapanyagokból készült.

Kérésre izzasztó krém használatával is gazdagítom a masszírozást. Ez az együttes kezelés jótékonyan segíti elő a fogyást is. Fájós hátak számára is igen kedvező hatású. Több hátproblémával küzdő vendégem a heti többszöri masszírozás után már könnyebben mozog, jobban tud feküdni, ülni.

 

Talpmasszázs

A talpmasszírozás tartalmaz első alkalommal egy állapotfelmérést, egy chakra-harmonizálást mind a talpmasszázs, mind a testen elhelyezett gyógyító ásványok segítségével, plusz bónusz: reiki energetikai feltöltés.

Mindezek mellett a talpdiagnosztika – és kezelések során észlelt problémákhoz étkezési tanácsokat, életviteli javaslatokat is adok.

A talpmasszázs a test, lélek szintjén hat a gyógyulni kívánó ember számára. A talpunkon elhelyezkedő reflexzónákon, idegvégződéseken keresztül kiválóan tudunk hatni a beteg szervezetre. Tökéletes harmóniát von maga után, betegségek megelőzésre, a test külső, belső erőnlétben tartására, relaxálásra, pihenésre.talpterkep

Jó hatással van:

 • vizes, duzzadt lábakra, így a nyirokkeringés helyre állítására, anyagcsere felgyorsítására
 • kiegyensúlyozza a vérnyomást, nyugtató
 • beindítja az öngyógyító folyamatokat, méregtelenít
 • női, férfi panaszokra egyaránt
 • emésztési gondok enyhítésére
 • légúti problémák kezelésére (allergia, asztma, nátha)
 • a test pihentetésre kiválóan alkalmas, így stressz oldó hatása igen nagyfokú

Néha nem is érzékeljük, milyen súlyt cipelünk a talpunk, lábfejünk izmain, izületein. Annyira természetessé vált már, hogy megyünk, tudunk járni és közben a testünk súlya egész nap ott van, nyomja a mi lábunkat, ami szintén igényli a figyelmet, gondoskodást. Egy jó masszázzsal csodálatos ellazulást lehet véghez vinni.

Így szertettel ajánlom azoknak is, akik kényeztetni szeretnék testük egy igen fontos részét.

talp masszázs csakra ásványokkal

Talp masszázs, csakra kövekkel

Videó tanáromról a folyamatról:

A talp/lábfej simogatása, dörzsölése felfrissíti a lábat és a szervezetet egyaránt. Az érintésekben ott a szeretet, ami nem csak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz.

A testben a már felfedezett vagy még kialakulóban lévő betegségek, kezelésére, megelőzésére kiválóan alkalmas.

A reflexológia olyan természetes gyógymód, mely a szervezet öngyógyítási folyamatainak elősegítésére összpontosít. Hatására – természetes módon- felgyorsul az anyagcsere, fokozódik a vérkeringés.
A szervezetet arra ösztönzi, hogy szabaduljon meg a működését akadályozó méreg- ill. salakanyagoktól, s ezzel hozzásegítve a szervezetet az optimálisabb működéshez, az optimálisabb egészségi állapot eléréséhez.

Számos tudományos kutatás irányul a reflexológia hatékonyságának bizonyítására, melynek eredményeképpen csodálatos esettanulmányokról számolnak be. A kutatások kimutatták, hogy kapcsolat áll fenn a testszervek és a bőrfelület meghatározott pontjai között. Ez a kapcsolat a talpon lévő reflexzónákon a legkifejezettebb.
A reflexfelület és a hozzá tartozó szerv közötti kapcsolat kétirányú.
A szerv rendellenességei, nyomásra érzékennyé/fájdalmassá teszik a megfelelő reflex területet. Az ilyen fájdalmas pontok a megfelelő szervek betegségeire utalnak. Ez a kapcsolat fordított irányban is hatékony, tehát a fájdalmas zóna masszírozásával serkenthető a hozzá tartozó szerv öngyógyítási folyamata(!).

 • légúti problémák kezelésére (allergia, asztma, nátha)kéz reflexológiája
 • emésztési gondok enyhítésére, megszüntetésére
  (gyomorsav, felpuffadás, székrekedés)
 • fejfájás, stressz, nyugtalanság csillapítására
 • kismedencei szakasz problémáira
 • felfázási tünetek enyhítésére
 • felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal segít méregteleníti szervezetünket
 • duzzadt, vizenyős lábra
 • vérnyomás harmonizálására
 • túlterheltség (stressz) esetén jótékonyan nyugtat, relaxál

A reflexológiai kezelés alapja az, hogy a szervek szegmentális beidegződésűek, a reflexíven keresztül egymással kölcsönhatásban vannak, amelynek kivetülési területei megtalálhatók a talp reflexzónában. Meghatározott masszázstechnikával az adott zónákon keresztül a hozzájuk tartozó szervek állapotát pozitívan lehet befolyásolni.

A sikerek sorában a különféle krónikus állapotok feljavítása, az általános erőnlét elérése, az idegrendszerhormonrendszer-immunrendszer kiegyensúlyozása, emésztési panaszok megszüntetése, mozgásrendszeri betegségek gyógyítása, keringési panaszok harmonizálása állnak.

Fontos dolog, hogy ne csak a tüneteket kezeljük hanem az okot megtaláljuk, hiszen minden összefügg mindennel. Ezért szükséges a test-lélek-szellem hármas egység alapos vizsgálata is.

A legtöbb betegség anyagcsere zavarból adódik, aminek oka lehet a vér sav-bázis egyensúly zavara, amit a nem megfelelő táplálkozás, kevés mozgás, és a sok stressz idéz elő. A reflexológiai kezelés  első sorban az anyagcserére hat, ez a kulcsa a megfelelő sejtműködésnek.

Rövidebb-hosszabb kezelések után vállalom, hogy mind a három szinten (Test-Lélek-Szellem) pozitív változást tudok létrehozni.

Reflexológia.lap.hu

 

Kézmasszázs

A kézmasszázs a vérnyomástól a fejfájásig

Szerző: Moldván Katalin

Betegség esetén természetesen a kézmasszázs sem helyettesítheti a szakorvosi vizsgálatot és kezelést, de megelőzésre és a folyamatok gyorsítására alkalmas. A kézmasszázs

rendkívül praktikus megoldás, hiszen bárhol végezhetjük, várakozás közben, munkahelyen, séta, beszélgetés, utazás alkalmával. A kézen ugyanis ugyanúgy megtalálhatóak az egyes szerveknek, testrészeknek megfelelő reflexpontok.

A kézmasszázs szintén több ezer éves múltra tekinthet vissza. Az ősi megfigyelések szerint a testünk minden részét, így a kezet is energiapályák járják át. Amikor az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik benne. Azonban, amikor ennek az energiának az áramlása hosszú időre megreked, az előbb-utóbb betegségben nyilvánul meg. A reflexzónák masszázsa éppen ezért lehet hatékony ezeknek a blokkoknak a feloldásában.

A kéz- és a lábmasszázs egymástól függetlenül, külön-külön is hatékonyan működő gyógymódok, azonban párhuzamosan végezve erősítik egymás hatását.

A kéz reflextérképén, keressük meg az adott problémának megfelelő pontot, és azokat masszírozzuk körkörösen, először gyöngéden, majd erőteljesebben.

Kerülni kell a masszázs alkalmazását, magas láz esetében, heveny gyulladások esetén, súlyos idegkimerültségnél, daganatos betegségek esetében.

A gyógymasszázs alkalmazása nincsen korhoz kötve. Jótékonyan hathatnak a csecsemőkre éppen úgy, mint az idősebb korosztály tagjaira.

A rendszeresen végzett gyógymasszázs hatására a kiválasztó szervek fokozottabban kezdenek működni, a vizeletben, a széklet színében is változás állhat be. Kiütések jelentkezhetnek, a kedélyállapot romlása léphet fel. Ezek pozitív jelek, melyek arra utalnak, hogy a szervezet reagál a kezelésre.

A vérnyomás szabályozása

Az egyik legáltalánosabb gondja az emberek nagy részének a vérnyomás normálistól való eltérése. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű mozdulatok segíthetnek a probléma enyhítésében, az orvosi kezelés kiegészítésében.

A vérnyomást szabályozó zónák a kézfejeken találhatóak, pontosabban az ujjaink kézközépcsontjai között. Egyik kezünk hüvelyk ujját helyezzük a másik tenyér alá, a mutató ujjal pedig lágyan húzzuk végig a középcsontok közötti kis mélyedésben a csuklóktól haladva az ujjvégekig. Haladjunk végig valamennyi középcsont árkában, majd ismételjük meg ezt a másik kézen is. Mindkét kézen 15-30 masszírozó mozdulatot végezzünk az árkokban. A mozdulatsort egy nap többször is elvégezhetjük akár alacsony, akár magas a vérnyomásunk.

Torok-, váll-, mellkas fájdalmak

Az említett esetekben a felső nyirokutak zónáit érdemes stimulálnunk. Ezek a masszázsmozdulatok aktivizálják a szervezet védekező erőit, a nyirokrendszer tisztulását eredményezik. A zónapontok az ujjak között találhatóak. Az ujjakat összekötő hártyát becsippentjük a másik kéz hüvelyk és mutatóujja közé, és lassan felfelé húzva masszírozni kezdjük azt. Felváltva, mindkét kézen, legalább háromszor-négyszer mindkét kézen.

A szorongások, félelmek feloldása

Egyik legegyszerűbb módja a félelmek, a stresszhatások, az idegesség lecsendesítésének, a tenyér napfonat zónájának a masszírozása. A napfonat zóna helye a tenyér közepén található, a hüvelykujjunkat helyezzük a másik kéztenyér közepébe, és néhány percig enyhén nyomjuk a tenyér közepét. Először a jobb, aztán a bal kézen végezzük a stimulálást.

A fejfájás

A legáltalánosabb probléma talán a fejfájás, melyet szintén enyhíthetünk kézmasszázzsal. A fejfájás enyhítésére, stresszoldásra, koncentráló képességek fejlesztésére is igen egyszerűen tudunk megoldást találni. Csupán annyit kell tennünk, hogy körkörös, gyúró, mozdulatokkal végigmasszírozzuk mindkét kezünk ujjbegyeit. Hatékonyan alkalmazhatjuk a fejfájás enyhítése mellett vizsgák esetén, tárgyalások előtt.

ujj elemezés

új elemezés

 

Aromaterápiás relaxáló masszázs

Az illatok befolyásolják az érzelmi világunkat, ezért használhatók a lelki panaszok kezelésére is. Az aromaterápia elsődleges célja a test és a lélek új életre serkentése és megtisztítása. Ez a módszer enyhíti a stressz okozta tüneteket, a migrént, szorongást, stb. Külsőleg az illóolajok természetes hatása háromféle módon mutatkozik meg: a bőrön keresztül felszívódnak, majd a véráram útján közvetlenül kapcsolatba kerülnek a szervezettel, a szervezet egészére nyugtató, serkentő, élénkítő módon hatnak, belégzéskor lelki, érzelmi választ váltanak ki.
Mindemellett az illóolajok a bőrre is jótékony hatással vannak. Az aromaolajok olyan különleges illóolajok, amelyek nagyon könnyen átjárják a bőrfelszínt, átjutnak a bőr felhámján, bejutnak a vérkeringésbe. Az illatterápia a természetes gyógymódok közé tartozik, emberi szervezetre gyakorolt gyógyerejét tudományosan is igazolták. Az illóolajok rendelkeznek általános fertőtlenítő, vizelethajtó, baktériumölő, gombaölő, konzerváló, görcsoldó és vérbőséget okozófájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, valamint speciális, az adott illóolajra jellemző hatással (nyugtató, relaxáló, stresszoldó).

http://bamapa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1092930

 

A reflexológia világszerte elterjedt és elismert természetgyógyászati módszer. Nagy sikerét a módszer rendkívüli hatékonyságának köszönheti. A terápia az egész szervezetre hatással van, emellett nincs káros mellékhatása. Szinte bármikor, bárhol alkalmazható, kortól és nemtől függetlenül.

A reflexzóna masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, amely a test öntisztulási képességét megtöbbszörözi. Erősíti az immunrendszerünket, ezáltal az öngyógyító folyamatokat beindítja. Testi-lelki feszültségeinket oldja, relaxál és kellemes érzetet ad.

Hatását a talp reflexzónái és azok agyi- és szervi kapcsolatán keresztül fejti ki. 1976-ban az Universitat Baltimorban Dr. Amassian kimutatta, hogy a talpzónák reflexkapcsolatban vannak az agy projekciós területeivel, ez pedig a megfelelő belső szervvel. Így tehát a talpmasszázs közvetlenül az agyi projekciós területen vált ki reakciót. A lábzónák ingerlésének reflexhatásai nem idegi úton következnek be, a projekciós területek között nincsenek idegi összeköttetések. A reflexhatás a “harmadik szabályzó rendszeren”, a meridián rendszeren keresztül történik. A meridiánok a testünkben lévő energia vezetékek.

A reflexológia kiválóan alkalmas a betegségek feltárására is, hiszen a legyengült szervek zónáiban, a bőrön és a szövetekben eltérés mutatkozik. Ilyenek lehetnek szemcseszerű rizsszemhez hasonló lerakódások, bőrkeményedések, hegek, lyukak, megnagyobbodások, amelyeket reflexológusunk tapasztaltságához mérten ki tud elemezni. A reflexológiai kezeléseket addig kell folytatni, ameddig a reflexzónában a bőrszövetek állapota normalizálódik, ezzel jelezvén a szerv működésének helyreállását. A kezeléseknek utóhatásai vannak, ami visszajelzést adhat számunkra. Ilyenek lehetnek pattanások, kiütések, bűzös vizelet, nátha, amely a tisztulási folyamatokat jelzi. Régebbi gyulladásaink belobbanhatnak, lázasak lehetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyunk.

A vizelet útján rengeteg méreganyag távozhat, ha megadjuk rá a lehetőséget! A reflexológia komoly sikereket ér el betegségek teljes megszüntetésében, a megelőzésben, az egészség folyamatos fenntartásában egyaránt!

 

 

Trigger-pontok

Sokszor előfordul, hogy nem tudjuk, mitől fáj valamink, nem is emlékszünk, hogy megütöttük volna, vagy egyik napról a másikra érdekes módon egy

fájdalom csak úgy átvándorol máshová.
Érdemes kicsit elmélyedni ezen a területen is, sokunknak megoldást jelenthet!A trigger-masszázs, avagy a trigger-pont terápia alapja a trigger-pontok, az izomrendszer, valamit az izompólyák ismerete. A témával foglalkozó szakirodalom több fajta trigger-pontot különböztet meg, mint aktív-, rejtőzködő (látens)-, elsődleges (primer) és másodlagos (szatellit)-, valamint tapadási trigger-pont. Lényegüket tekintve bármelyik fajtáról is essék szó, az izomrendszerben bárhol megjelenhetnek, komoly fájdalmakat okozva akár a pont környékén, akár attól távolabb eső helyeken. Könnyen megeshet, hogy valakinek a fejfájását másodlagos trigger-pontok láncolatán keresztül végigvezetve egy régi boka sérülés folytán, vagy akár egy bemelegítés nélkül végrehajtott edzésen megsérült mellizomban kialakult elsődleges trigger-pont okozza.Az előbbi példából egyértelműen látszik a rendszer összetettsége. Amennyire összetett a rendszer elméleti háttere, éppen annyira egyszerű a kivitelezése. Megkeresni, megnyomni vagy megmasszírozni és „meggyógyulni”.Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett módszer, melynek lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez csak egy egyszerű eszközt, egy speciális anyagból készült hengert kell használnunk, valamint saját testünket. A hengerrel végzett gyakorlatok helyes kivitelezése hamar elsajátítható. Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak.Összefoglalva, a Trigger-masszázzsal megőrizhető az egészség, csökkenthetőek és akár meg is szüntethetőek az izom- és ízületi fájdalmak, legyenek azok rövid ideje fennállóak vagy krónikusak, azaz hosszabb ideje fennállóak.

 

Talpcsakramasszázs

A reflexológia, mint alternatív gyógyterápia nemcsak a test gyógyulását célozza meg, hanem bepillantást nyújt a lélek mélységeibe is. A betegség ugyanis mindig egy lelki diszharmónia testi megnyilvánulása, ami a finomszövetek szintjén megfogható. Ezekhez a területekhez juthatunk el a hét csakrán keresztül, ami a hindu bölcselet szerint az életenergiák forrását jelentik. A talpcsakramasszázs ideális módszer pszichoszomatikus, központi idegrendszeri, vegetatív idegrendszeri és krónikussá vált betegségeknél, ahol az orvostudomány csődöt mond. Ez a masszázs felhasználja a csakrákhoz tartozó színek, ásványok és illóolajok gyógyerejét. A kezelés közben a terapeuta csakráinkra helyezi a megfelelő ásványokat, melyek harmonizálják a működését. Illóolajokat csepegtet és színeket használ a csakrák aktivizálására. Az egész terápia nagyon kellemes, nyugtató hatású, ajánljuk mindenkinek, akinek szüksége van rá és azoknak is, akik csak kényeztetni szeretnék magukat. Gyakran előfordul, hogy a talpcsakramasszázs alatt elalszik a páciens, ami mélyen relaxáló hatásának köszönhető és a kezelés végén új emberként ébredhet.

Történeti áttekintés

A legkorábbi adat Kr. e. 2330-ból származnak. Saqqara-ban Ankhmabor sírkamrájában látható egy falfestmény, mely láb- és kéz reflexológia alkalmazását ábrázolja. Benvenuto Cellini 1500-1571 fájdalmait kéz- és lábmasszázzsal szünteti meg. Sebastian Kneipp atya 1897-ben mondta ki elsőnek, hogy a mezítlábon járás szinte lehúzza az anyagcsere folytán felszabadult salakanyagokat, és a talpon keresztül elvezeti azokat. F. és W Huneke injekciós kezelések alkalmával észlelte a jelenséget, és elsőnek írta le 1841-ben.

Dr.William H Fitzgerald élettanász és fül-orr-gégész megfigyelései az ősi indián gyógyítók tevékenységéből indultak ki. Sok indián törzs ősidők óta ismer olyan gyógymódokat, amelyek a betegséget a talp masszírozásán keresztül szünteti meg. Edwin F Bowers-el közösen 1917-ben megjelent munkájuk, a “Zone Therapy” új módszerekkel gazdagította ismereteinket. A láb reflexológia elméletét Dr. Joe Shelby Riley dolgozta ki 1930-ban. Az Eunice Ingham a Fitzgerald-féle testzónákat a talpra is kiterjesztette, és 1938-ban bemutatta a láb reflexzóna masszázst, mint diagnosztikai és terápiás módszert. Dr. Amassian kimutatta, hogy a talp reflexzónái összeköttetésben vannak az agy projekciós területeivel, az pedig a megfelelő szervvel.  Népszerűsítése olyan nevekhez fűződik, mint Hanne Marquart a volt NSZK-ban, és Hedi Masafret Svájcban. Hazánkban a reflexológia bevezetésében úttörő munkát Dr. Palágyi Jolanda végzett.

Talpunk titkai

Gyógyulás – a talpunkon keresztül

A talpon keresztüli gyógyító zónákat már az ókori Kínában is ismerték, de találkozhatunk vele egyiptomi sírkamraábrákon, valamint inka oltárképeken, ahol kőbe vésték a talpmasszázs alapjait.

A talp idegellátása ugyanis rendkívül gazdag, és azzal, hogy cipőbe kényszeríttettük, elveszítette önerősítő képességét.

Több mint 70 000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül nyomásingerületet küldjünk a vele összeköttetésben lévő szervek, mirigyek és idegek felé, működésbe hozva ezáltal a szervezet saját öngyógyító erőit.

Testünk rengeteg módon adja tudtunkra, ha valami baj van odabenn, folyamatosan jelez tehát. Jelez, ha elfáradt, túlterhelt, vagy ha nem tud a benne felgyülemlett méregtől segítség nélkül megszabadulni.

Tehát meg kell tanulnunk figyelni a test üzeneteire, hallgatni ezekre a belső hangokra.

Betegség akkor következik be, ha a mérgek dugulást idéznek elő a csatornákban és akadályozzák az energiák szabad áramlását. Az energiacsatornák ezzel elzáródnak, károsítva ezzel egyik vagy másik területet. A reflexológus az ezekhez a területekhez vezető zónák stimulálásával csökkenti a feszültséget, fokozza a szerv anyagcseréjét, vér- és nyirokkeringését, és ezzel regenerálja az egész szervezetet.

Mi történik egy reflexológusnál?

Első esetben mindig egy állapotfelmérésre kerül sor, ahol a reflexológus kapcsolatba kerül az egész emberrel, annak testi és lelki mivoltával. Az egészben az a jó, hogy szinte teljesen fájdalommentes a kezelés, és ugyanakkor relaxáló, pihentető érzés egy kényelmes székben hátradőlve ellazultan kikapcsolódni egy fél órára.

Igen, mindösszesen egy fél óra terápia hetente elegendő ahhoz, hogy hozzájáruljunk szervezetünk öngyógyító mechanizmusához és tegyünk valamit az egészségünkért!
Így egy kevés időráfordítással és odafigyeléssel is óriási csodákat tudunk végbevinni testünkben, ami a mai felgyorsult világban különösen értékes idő- és energiamegtakarítást jelenthet.

Kortól, nemtől függetlenül mindenkiben pozitív változásokat eredményez, így gyermekünknél is bátran alkalmazhatjuk, hogy felkészítsük szervezetüket az influenzás időszakokra.

Ne feledjük, hogy a betegséget mindig könnyebb megelőzni, és kevesebb pénzbe is kerül, mint gyógyítani azt!

 

 

Hát masszázs

Hát masszázs

Frissítő testmasszázs

A frissítő masszázs, rendkívül jó hatással lehet, mind fizikai és szellemi fáradság esetén egyaránt. Új energiával tölt fel, könnyeddé felszabadultakká válunk.

Egy kellemes masszázs nem csak a fáradt izmainkat lazítja el, hanem a feszült idegrendszerünket is megnyugtatja.

A svédmasszázs-fogásokon alapuló gyógymasszázs alkalmazása kettős.

Célja egyrészt a hétköznapi életből fakadó izomfájdalmak kezelése. Ennek okozója lehet a helytelen testtartás, az egész napos görnyedt ülés vagy éppen az egész napos rohangálás. De a stressz okozta fájdalmas izomcsomók kezelését is idesorolhatjuk. Az eredmény: felszabadultabb test, hatékonyabb munkavégzés, örömtelibb magánélet.

Másik tipikus alkalmazási területe a balesetek, sérülések utáni rehabilitáció. A legyengült izmok, a korlátozott mozgással bíró izületek gondozása nagyban hozzájárulhat a teljes felépüléshez, segíti a gyógyulást.
A hátmasszázs jól alkalmazható az alábbi problémák kezelésére:

gerincferdülés,
az isiász enyhébb esetei,
terhesség alatti derékfájás,
menstruáció előtt vagy alatt jelentkező derékfájás,
a hátizomzat stressz-eredetű feszültsége,
általános kimerültség és zaklatottság.

A körmök jelentései:

A körmök fölötti hullámos jelek a körömlemezek görbületét jelentik.1. A köröm normális formája
2. Rövid, lapos köröm (a szív szervi megbetegedése)
3. Nagyméretű holdacska (szapora szívverés-tachikardia)
4. Holdacska távolléte (szívideg)
5. Hüvelykujj körme kidudorodott (tüdő tuberkolózis)
6. Kidudorodott köröm nagy holdacskával (veleszületett tuberkolózis)
7. Lapos, meghajlott köröm (veleszületett asztma, hörghurut)
8. Csőformájú, magas köröm (rák)
9. Buzogány formájú körömoldal (veleszületett pszichikai hiányosságok)
10. Behorpadt köröm (alkoholizmus öröklött formái)
11. Összelapított, szétdarabolt köröm (giliszta invázió)
12. Töredezett csatornák a körmön (mészlerakódás)
13. Salakos (sуs) rétegek a körmökön (a gyomor-bélrendszer heveny betegségei)
14. Meghosszabbodott köröm (cukorbetegség)
15. A gyűrűsujj köröm félkör alakú (a vesék káros betegsége)
16. Mandula formájú hullámok a körmön (reuma, tifusz)
17. Lerágott köröm (idegesség, gyomorhurut, nemi diszfunkciók a nőknél)
18. Csíkok és bemarások a körmön (a lép és vékonybél megbetegedései)
19. Csíkok a körmön (a bélrendszer megbetegedései)
20. Háromszögű köröm (gerinc és gerincvelő megbetegedései)
21. Lyukacsos köröm (lép káros megbetegedései)
22. Lapos köröm dudorral a mutatóujjon (lép káros megbetegedései)
Fénykép: A körmök fölötti hullámos jelek a körömlemezek görbületét jelentik.</p><br /><br /><br /> <p>1. A köröm normális formája<br /><br /><br /><br /> 2. Rövid, lapos köröm (a szív szervi megbetegedése)<br /><br /><br /><br /> 3. Nagyméretű holdacska (szapora szívverés-tachikardia)<br /><br /><br /><br /> 4. Holdacska távolléte (szívideg)<br /><br /><br /><br /> 5. Hüvelykujj körme kidudorodott (tüdő tuberkolózis)<br /><br /><br /><br /> 6. Kidudorodott köröm nagy holdacskával (veleszületett tuberkolózis)<br /><br /><br /><br /> 7. Lapos, meghajlott köröm (veleszületett asztma, hörghurut)<br /><br /><br /><br /> 8. Csőformájú, magas köröm (rák)<br /><br /><br /><br /> 9. Buzogány formájú körömoldal (veleszületett pszichikai hiányosságok)<br /><br /><br /><br /> 10. Behorpadt köröm (alkoholizmus öröklött formái)<br /><br /><br /><br /> 11. Összelapított, szétdarabolt köröm (giliszta invázió)<br /><br /><br /><br /> 12. Töredezett csatornák a körmön (mészlerakódás)<br /><br /><br /><br /> 13. Salakos (sуs) rétegek a körmökön (a gyomor-bélrendszer heveny betegségei)<br /><br /><br /><br /> 14. Meghosszabbodott köröm (cukorbetegség)<br /><br /><br /><br /> 15. A gyűrűsujj köröm félkör alakú (a vesék káros betegsége)<br /><br /><br /><br /> 16. Mandula formájú hullámok a körmön (reuma, tifusz)<br /><br /><br /><br /> 17. Lerágott köröm (idegesség, gyomorhurut, nemi diszfunkciók a nőknél)<br /><br /><br /><br /> 18. Csíkok és bemarások a körmön (a lép és vékonybél megbetegedései)<br /><br /><br /><br /> 19. Csíkok a körmön (a bélrendszer megbetegedései)<br /><br /><br /><br /> 20. Háromszögű köröm (gerinc és gerincvelő megbetegedései)<br /><br /><br /><br /> 21. Lyukacsos köröm (lép káros megbetegedései)<br /><br /><br /><br /> 22. Lapos köröm dudorral a mutatóujjon (lép káros megbetegedései)

Csakrák jellemzõi

Gyökércsakra: Színe: vörös
Helye: farkcsont, gerinc alsó vége
Mantrája: lam

Megerősítései: mindkét lábbal a földön állok, szükségleteim kielégítődnek

Tanulási feladatai: leföldelés, aktivitás, testtudat.

Jellemzése: – címszavai:
– az aktivitás-passzivitás polaritás, – Leföldelés, – Túlélés, munka
– Fizikai erő,- Vitalitás és élni akarás (életösztön)
A test erőműve, megtalálni az egyensúlyt a stressz és a nyugalom között.

Fő témái:
-Ősbizalom
-Eredetünk (gyökereink) megtalálása
-Megbirkózás a mindennapokkal
-Biztonság/bizonytalanság.

Néhány betegség:
-Aranyér
-Bélgyulladás
-Székrekedés
-Hasmenés
-Reuma
-Fogínygyulladás
-Vérnyomásproblémák

Lelki betegség:
-Félelmek
-Depresszió
-Alvászavar
-Fogbetegségek (agresszió)

Szexcsakra (szakrál csakra): Színe: narancs
Helye: nemi szerveknél a köldök alatt
Mantrája: vam (vangnak ejtve)

Megerősítései: közeledem másokhoz, kinyilvánítom szükségleteimet
Tanulási feladatai: odaadás, belebocsátkozás valamibe.

Jellemzése:- címszavai:
-Női-férfi polaritás
-Szexualitás és a társkapcsolat
-Szociális kapcsolat
-A tudatra ébredés lépcsőfoka
-Az érzéki tapasztalatok és az öröm testi megélése

Fő témái:
-Féltékenység
-Ingázás a szabadság és a kötöttség között
-Szenvedély kezelése
Arra tanít bennünket, hogy a pénz áramlani szeret, nem pedig megakadni.

Néhány betegség:
– Felfúvódás
-Gombás fertőzések
-Hajproblémák
-Méhproblémák
-Mellproblémák
-Menstruációs problémák

Lelki betegség:
-Étvágytalanság
-Kapcsolati problémák
-Kreativitási probléma
-Orgazmus problémák
-Étkezési zavarok (anorexia, bulimia)

Napfonatcsakra (solar-plexus): Színe: sárga
Helye: köldöknél
Mantrája: ram (rangnak ejtve)

Megerősítései: én vagyok én, pozitívan harcolok, kimutathatom agressziómat.

Tanulási feladatai: a becsvágy és az akarat uralása, az agresszió kezelése, a hatalom gyakorlása, az alávetettség megtanulása.

Jellemzése: – címszavai
-Jó és rossz polaritása
-Én (egó)
-Az akarat kialakulása
-Hatalom
-Az érzések teljes skálájának felfedezése
-Szembesülés a szenvedéllyel

Középpont és erőhely is egyben, az én energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja.

Fő témái:
-Az érzelmek és különösen az agresszió kezelése
-Emésztés
-Az önérvényesítés és nemet mondás képessége
-Aggodalmak és félelmek
-Elismerés (a dicsérettől és a tetszéstől való függés)
-Egoizmus

Néhány betegség:
-Cukorbetegség
-Emésztési problémák
-Hízás hasra
-Epepanaszok
-Gyomorégés, gyomorfekély
-Májbetegségek
-Rekeszizom problémák
-Szemproblémák

Lelki betegség:
-Dühkitörések
-Hatalmi visszaélések
-Harag
-Hisztéria
-Szadizmus
-Mazochizmus
-Szégyenlőség
-Kissebségi érzés

Szívcsakra: Színe: zöld, részben arany és rózsaszín is
Helye: mellkas közepe
Mantrája: yam (jangnak ejtve)

Megerősítése: Össze vagyok kapcsolva minden érző lénnyel.

Tanulási feladatai: szolgálat és az együttérzés

Jellemzése: – címszavai:
-Lent és fent polaritása
-A mentális képességek első tudatosodása
-Az adás és kapás elve
-Együttérzés
-Nyitottság és a melegség
-Életöröm
-Magasabb szintű ismeretek

A megismerés és a tudatosság székhelye, hangulatunk kifejezésének központja, a szeretet mindennel összeköt bennünket.

Fő témái:
-Megbocsátás
-Megnyílás
-Szeretet

Néhány betegség:
-Allergia
-Immungyengeség, aids, rák
-Fertőzések
-Szívpanaszok
-Vérkeringési problémák

Lelki problémák: első sorban azzal függnek össze, hogy mennyire vagyunk képesek szeretetet adni és elfogadni.
Megmutatkozik azokban a formákban, amelyekkel a szeretet ellen védekezünk: megkeseredettségben, az egoizmusban, és keménységben, amelyet mások és önmagunk ellen egyaránt kifejleszthetünk.

Torokcsakra:Színe: kék
Helye: a kis mélyedésben, ahol a nyak a törzzsel, a mellcsonttal találkozik.
Mantrája: ham (hangnak ejtve)

Megerősítései: Hitelesen fejezem ki magamat, Őszintén fejezem ki magamat.

Tanulási feladatai: Az őszinte kommunikáció, valamint az érzés és a gondolkozás összekötése.

Jellemzése: – címszavai:
-Beszéd és a hallgatás polaritása
-Kommunikáció
-Fülelés
-Önuralom

Fő témái:
-Önfegyelem
-Kommunikáció

Elvezet saját belső valóságunkhoz, és szabályozza a kommunikációt.
Meg kell tanulnunk őszintén kommunikálni, még akkor is, ha félünk a következményektől.

Fő gyakorlata a hallgatás, ha meghallgatjuk önmagunkat, amihez csendre van szükség, csak akkor tudunk őszintén kommunikálni.

Lelkileg az önkifejezéssel, ezen belül is a gondolatok kifejezésével függnek össze. Gyakran kér elnézést, mogorva, rosszkedvű, magyarázkodik.

Néhány betegség:
-Asztma
– Nyakfájdalmak
-Fülproblémák Pajzsmirigyproblémák
-Fülcsengés, fülzúgás Tüdőproblémák
-Köhögés
-Légzési problémák
-Mandulagyulladás
-Megfázás

Harmadikszem csakra vagy homlak csakra:
Színe: indigókék vagy ibolyaHelye: szemöldökök között
Mantrája: Om, vagy ksham (ksem ejtve)
Megerősítései: Én vagyok, felelős vagyok az életemért.

Tanulási feladata: Vállalni a felelősséget saját magunkért.

Jellemzői: – címszavai:
-A lélek székhelye
-Intuíció
-Felelősség önmagunkért
-Tiszta érzékelés
-Felismerés
-Bizalom

Fő témája: Mi az élet feladatom?
Kövesd az intuíciódat, az megmutatja, mit kell tenned.
Ha kétszer kapod ugyan azt az üzenetet, akkor cselekedj ennek megfelelőenIrányítja a nevetést, ezért legnagyobb feladata: hogy tudjunk nevetni önmagunkon.
Legnagyobb kísértése: ne azonosítsuk magunkat az intuíciónkhoz.

Néhány betegség:
-Fejfájás
-Látászavarok
-Migrén
-Nátha
-Melléküreg-problémák

Koronacsakra: Színe: fehér vagy a szivárvány színei Helye: fejtető
Mantrája: Om, om mani padme hum
Megerősítése: Legyen meg a te akaratod
Jellemzői: – címszavai:
-Univerzális tudat
-Fény
-Emelkedett (isteni) tudatú ember
Az abszolút szabadság tudati állapotát jelképezi.
Ezen a síkon az ember már felszabadult, mivel nem értékel már erkölcsösen. Az erkölcsös elvárások ítélkezéshez vezetnek, amelyek viszont az életünket megnehezítő konfliktusokat szülnek.
Arra tanít meg, hogy annál könnyebb az életünk, minél több ítélkezést hagyunk el, és minél magasabb a tudatunk szintje.
A koronacsakra szintjén már nem félünk, felelősséget vállalunk a saját életünkért, és megbízunk belső hangunkban, intuíciónkban.
Betegségei:
-pszichózisok
-a személyiség elváltozásai
Testi betegség: Parkinson-kór
Lelki problémák címszavai: kétség és a béke polaritásaTudat, tudatosság
Betegség: Alzheimer-kór, Depresszió, Epilepszia, Skizofrénia, Öngyilkossági kísérlet

 

Nyirokmasszázs

Mivel a testben a nyirok keringése egyirányú, így a masszázs alkalmával ezt erőteljesen elő lehet segíteni, mert egyrészt a masszázzsal aktiválni tudom a nyirokcsomókat, melyek ennek hatására jobban elkezdenek dolgozni, és a méreganyagokat aktívabban továbbítják a véráramlatba, másrészt magát a továbbítást is aktivizálni tudom. Ezáltal a mérgek és salakanyagok távoznak a kiválasztó szerveken és a bőrön keresztül. Az aktuális hatás mellett a nyirokkeringés még sokáig intenzívebb marad, így a könnyebben beindított méregtelenítés még hosszú időn át aktív marad. A méregtelenítési funkció megerősítése miatt a nyirokmasszázst célszerű kúraszerűen, általában 4-6 kezelésben alkalmazni.
Mivel így a masszázs-kúra intenzíven hat az immunrendszerre, a méreganyagok mellett az összes feleslegessé vált falósejtet is kiüríti a szervezetből, ezáltal a máj is felszabadul, és az allergiás tünetek is elmúlnak. Az immunrendszer ezzel hosszú távra megerősödik.

Így értelemszerűen a nyirokmasszázzsal és táplálkozási tanácsadás követésével együttesen a fogyást is elő lehet segíteni. (kellő vízbevitel minimum 20 testkilogrammonként ll ).

Az egyedi terhelés – étrend, életmód, vízminőség – függvényében évente 2-4 alkalommal célszerű a kúrát ismételni. Azonban meg kell jegyezni, hogy a megfelelően átgondolt, tudományos alapokon nyugvó étrend és életmód követésével ez lecsökkenthető az évi két kúrára. A mai globális körülmények ennyit megkívánnak.
Én egy speciális megoldást is alkalmazok, aminek segítségével a szervezetben termelődő Kálciumot felszabadítom, egy talpreflex masszázzsal is erősítem a szervezetet.

Ellenjavallat:
– Mellimplantátum
– szív-bántalmak
– vese betegség
– cukor betegség
– erős szenvedélybetegség
– erős, idegrendszerre ható gyógyszereket szedése
– magas vérnyomás
– daganatos betegségek
– pacemaker.

 

 

Svédmasszázs

svedmasszazs

 

uj_masszazs

Share
Ugrás az oldal tetejére