Etikett

Jó tudni!

Egy masszázs, vagy szépítő testkezelés nyugtató és megújító élmény, de egyes szabályokat fontos ismerni, és ajánlatos betartani, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe. Az alábbiakban segíteni szeretnénk abban, hogy hogyan foglaljanak időpontot, mennyi borravalót adjanak, mit viseljenek a kezelés alatt, stb. Érdemes a következõ alapvető dolgokkal tisztába lenni, hogy még nagyszerűbb élményekkel gazdagodhasson.


Bejelentkezéssel, idõpontfoglalással kapcsolatos tudnivalók:

Amennyiben ajándékutalványt, üdülési csekket szeretne felhasználni, ellenőrizze az utalvány érvényességét és a bejelentkezéskor jelezze ezt. Így időben tájékoztatni tudják az utalványok felhasználásával kapcsolatos tudnivalókról.

A kezelőkről kapcsolatos tudnivalók:
Már a foglalásnál jelezheti, hogy férfi vagy női kezelőt szeretne, de kérheti név szerint is az Önnek bevált kezelőt.

Érkezés, első kezelés:
Mindig érkezzen pontosan, és legalább 5 perccel a kezelés kezdete elõtt, mivel a foglalás a kezelés kezdetére vonatkozik, elõtte pedig még fel kell készítenie a testét a kezelésre: átöltözni, felfrissíteni testét, nyugalomba helyezni magát. Ha elkésik, az Ön kezelésének idejébõl lesz levonva, mivel az Ön után érkezők kezelésének is pontosan kell elkezdődnie. Amennyiben Ön az elsõ alkalommal jár az adott szolgáltatónál, bátran kérdezzen, ha valamiben nem biztos, a kollegák készségesen fognak segíteni. A kezelés végeztével a kezelõ vagy a masszőr ott fogja hagyni Önt a szobában, hogy Ön pihenni tudjon még egy kicsit kezelés után. Ilyenkor 5 percnél tovább nem illik bent tartózkodni, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne maradjon bent, miután a kezelője kiment. Ez az idő azért jár Önnek, hogy lassan felüljön, kicsit magához térjen a kezelés okozta más állapotból, nyugodtan fel tudjon öltözködni, és esetleg elfogyassza az innivalóját. Azonban Ön után nyilván más vendéget is várnak, ezért tíz percnél több időt nem illik bent tölteni a kezelés vége után.

Időpont lemondása:
Ha valamilyen okból kifolyólag nem tud megjelenni a lefoglalt időpontban, kérjük értesítse minél előbb a szalont vagy kezelőt. Legalább 24 órával a foglalást megelőzően illik bejelenteni a lemondást, nagyobb értékű kezelések (10 000 Ft felett) esetében 48 óra az elfogadott, hogy elegendő időt legyen az időpont újra értékesítésére. Egyes üzleteknek lehetnek eltérő lemondási feltételei, ami szabályozza, hogy késői lemondás esetén milyen díjak terhelik a vendéget.
Kérjük, tartsa szem elõtt, hogy egy szakember – talán bérleti díjjal terhelt üzlethelységben-, és akár több millió forintos gép várja Önt. Amennyiben nem jelenik meg, vagy nem mondja le időben a kezelést, a bevétel kieséssel az időpontra eső kiadások (munkabér, rezsi, üzlethelység bérleti díj vagy hitel, gép törlesztő részlete) miatt kárt okoz a tulajdonosnak.

Mit viseljen a kezelés közben:
Ha nem szeretne fehérneműjétõl megválni a masszázs idejére, érdemes váltás fehérnemûvel készülni, mert az a masszázs, vagy egyéb testkezelés közben olajos, iszapos, testradíros, stb. lehet. Amennyiben részkezelést kap, fehérnemű viselése elfogadott, de ne hagyjon magán hátmasszázs esetén sem szoros nadrágot, övet, vagy gyűrődésre hajlamos szoknyát. A masszőrök általában elhagyják a szobát, amíg Ön kényelmesen felfekszik a masszázs ágyra, és magára helyezi az előkészített törölközőt. Általában a masszázsoknál mindig csak azt a testrészt takarják ki, amit éppen kezelnek.
Egyes masszázsoknál (fõleg olajos kezelések) nem ajánlott/praktikus a ruha viselete, annak ellenére, hogy az intim zónákat természetesen nem érintik, és a teljes kezelés alatt törölközővel lesznek letakarva. A kezelések ideje alatt nem ajánlott ékszer, óra viselete.

Egyedi igények:
A legtöbb kezelés az Ön kívánsága szerint módosítható. Bátran jelezze, ha kívánsága vagy valamivel problémája van -pl. túl sok a fény, túl hideg van, túl meleg van stb.-, kezelõje készséggel fog segíteni, hogy Ön jól érezze magát. Jelezze akár többször is, hogy milyen erősségû masszázst szeretne, hogy hol masszírozzák erőteljesebben, hol kevésbé, illetve hol egyáltalán ne. Ha kérdése van, tegye fel.

Egészségügyi feltételek:
Ha valamilyen egészségügyi problémája van, feltétlenül jelezze már a bejelentkezéskor, mert elképzelhető, hogy az Ön által választott kezelés nem ajánlott az Ön egészsége érdekében. Amennyiben bőrbetegsége van, vagy a szervezetében bárhol gyulladás van, illetve betegsége az kontraindikációk közé sorolható, csak teljes gyógyulása utána masszíroztasson.

Arckezelés előtt:
Ha férfi és arckezelésre érkezik, érdemes borotválkoznia, de ne közvetlenül a kezelés elõtt, mert bőre érzékenyebben reagálhat.
Ha kontaklencsét visel, mindig tájékoztassa kezelőjét errõl.

Evés és ivás a kezelések előtt:
A kezelést megelőző legalább egy órában már ne egyen és igyon. A kezelés elõtt 2 órával, és a kezelés után, azonban érdemes több folyadékot fogyasztania, mivel ilyenkor az anyagcsere felgyorsul, és a méregtelenítés könnyebb a test számára.

Borravaló:
A borravalót általában nem tartalmazza a kezelés szabott ára. A borravaló mértéke a kezelés árának a 10-20%-a szokott lenni, attól függõen, hogy mennyire elégedett a vendég. Adhatjuk a kezelőnek -ha ez az ő személyének szóló jutalom-, vagy amikor a recepción fizetünk.

Nyugalom feltételei:
A szépség-, és masszázsszalonokban lehetnek közös helységek, ahol mások is tartózkodhatnak. Ilyenkor tekintettel kell lennünk azokra, akik pihenni szeretnének. A mobiltelefon használatát mellőzzük a többi vendég nyugalmának megőrzése érdekében. Tiszteljük meg önmagunkat is azzal, hogy átadjuk magunkat egy óra pihenésnek, és hagyjuk hatni a kezelést.

Ugrás az oldal tetejére